Om oss

dscn3007.jpg 

Vi som ansvarar för denna hemsida åker här båt på Lukenie floden i Mai Ndombe.

Agneta har arbetat 17 år i Kongo, varav 6 år i Mimia. Gunnar har besökt Mai Ndombe området tillsammans med Agneta vid sju tillfällen och har även varit i Mimia.

Gunnar är civilingenjör och har bott och arbetat i Sverige, USA, Australien och Canada, samt rest i tjänsten i hela världen. De senaste åren har Gunnar arbetat med bl.a. internkontroll av finansiell redovisning och rapportering.                   

Agneta har arbetat som företagsläkare och med försäkringsmedicinska utredningar i Sverige. Studier på Nordiska hälsovårdshögskolan ledde 2002 till en Master of Public Health examen, med uppsatsen "Gender specific epidemiology of Tuberculosis in the Democratic Republic of Congo".

Vi har kontinuerlig kontakt med våra vänner och med Agnetas läkarkollegor i Kongo. Vi informerar våra vänner i Sverige om Kongos utveckling och om situationen i Mai Ndombe och Mimia - Afrikas hjärta!

Vi vill bidra till att människor bosatta i "Afrikas hjärta" skall synliggöras och få bättre levnadsvillkor. Vårt eget arbete sker helt ideellt.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.